Sådan gør du klar til store fejringer i hjemmet

Hjemme fest

Det kan være super stressende at skulle gøre klar til en stor fejring, ikke mindst når den foregår i ens eget hjem, hvor man jo normalt ikke har så mange gæster på besøg. Der er mange ting, der skal ordnes, før man bliver klar – og hvis det er første gang, du har sådant et højt antal gæster i dit hjem, så er der også mange ting, der skal handles ind til. Det kan nemt blive både dyrt og tidskrævende, men det er der heldigvis råd for. Det vigtigste er dog, at du ikke bliver alt for stresset – dit helbred er trods alt vigtigere end din pengepung, og så kan du komme til at skære meget mere af dit liv ved at blive stresset end den tid, du bruger på at gøre klar til festen.

Først skal du vide, hvordan du hurtigst og nemmest gør rent i dit hjem. Du ved det formentlig allerede, og vi kan selvfølgelig ikke sige alt for meget om, hvad der skal gøres i lige præcis dit hjem, men vi kan da i det mindste give dig en tjekliste, du kan gå igennem.

En anden liste, du skal igennem, før fejringen for alvor kan gå i gang, er indkøbslisten. Som sagt er det et større problem, hvis du aldrig har haft så mange gæster på besøg før. I så fald kan du ende ud med at fylde flere indkøbsvogne op i Bilka eller det nærmeste storcenter med alt fra tallerkener, bestik og så videre fra royal copenhagen til vin, champagne, øl, sodavand og andre drikkevarer, som du jo helst også skal finde plads til.

Hvis dit hjem ikke er stort nok til at alle kan sidde ned, så kan du godt droppe det med tallerkener og bestik. Byd i stedet gæsterne på hotdogs eller lignende, som de så enten kan spise med en paptallerken neden under eller ude i haven, hvor det jo ikke gør noget, at deres mad krummer helt vildt. Det er selvfølgelig ikke optimalt for mange begivenheder, men hvis det nu en gang er det eneste, du har plads til, så må bruden altså spise hotdogs i sin brudekjole på sin bryllupsdag. Det er surt, at være fattig eller besparsom, hvis man altså ikke kan se det sjove i det billede.

Sidst men ikke mindst skal du tage dig godt af dig selv. Hvis du er udkørt allerede før gæsterne er ankommet, så er du ikke meget værd i løbet af selve fejringen. Hvis dine gæster ikke har noget imod, at deres vært er for træt til at deltage, så er det ikke nogen gode gæster, du har, og vi ville i hvert fald ikke gøre det store for, at den slags gæster får en god dag.