Sådan Finder du Motiverende Musik til Hverdagen

Musik har en nærmest magisk effekt på os mennesker. Du kan gå rundt i et storcenter på en helt almindelig hverdag, og føle dig i ganske godt humør. Lige pludseligt mærker du dog en prikkende fornemmelse ned igennem rygraden, og du begynder at føle dig trist til mode. Du ved ikke helt hvorfor: du kigger dig omkring, og intet i dine omgivelser burde have sat gang i sådan en negativ følelse. Du undrer dig: har jeg nogen grund til at føle mig trist? Svaret er nej. Hvis det altså ikke lige var fordi du havde hovedtelefoner på, og din MP3 afspiller lige var skiftet til en sang med en trist melodi!

Hvis man går rundt med hovedtelefoner i ørerne til hverdag, så kan man let glemme, at man lytter til musik. Sangene bliver derimod blot en fast del af ens hverdag. Det er som om man er med i en film, og soundtracket konstant kører i baggrunden. Det betyder dog ikke, at du ikke stadig hører sangene. Du lægger måske ikke mærke til ordene der bliver sunget, men selve musikken går stadig ind og farver dit humør. Dine følelser er koblet ind i musikken, og de bliver konstant manipuleret af lydbølgerne.

Det er selvfølgeligt ikke helt optimalt pludseligt at føle sig trist henne i storcenteret. Det er der da ikke nogen, der får noget ud af. Men musik kan heldigvis også bruges til at vække positive følelser. En følelse som jeg tror alle gerne vil have mere af i deres hverdag, er følelsen af motiveret energi.

Du har helt sikkert oplevet den følelse før. Det er når du føler dig fuldstændigt fokuseret og ovenpå. Når du overhovedet ikke føler dig træt, men tværtimod har det som om du flyver hen over jorden og intet kan stoppe dig. Samtidig ved du nøjagtigt hvad den energi skal bruges på. Et eller andet produktivt, som du aktivt har besluttet dig for er vigtigt.

Hvordan finder man sådan noget motiverende musik? Et godt sted at starte er på Spotify. Jeg brugte ikke selv Spotify før min chef overraskede mig med leasing af renault firmabil. Det var min første firmabil uden CD afspiller, så jeg var lige ved at sige ”nej tak” til den flotte Renault. Men så gjorde min chef mig opmærksom på, at den kan spille musik direkte fra streaming tjenesten Spotify. Der var altså ingen grund til bånd eller CD-rom: der var adgang til millionvis af hits via internettet.

Så jeg begyndte at lede efter motiverende musik på Spotify. Det er overraskende nemt! Jeg søgte bare efter ”motivation” og så dukkede der tusindvis af sange op. Det var ikke alle der virkede lige godt for mig, men dem der gjorde, lagde jeg på en playliste for sig. Den spiller altid i bilen nu. Spotify kan desuden analysere det musik man lytter til, og automatisk foreslå lignende sange og melodier. Det er sådan jeg har fundet størstedelen af den motiverende musik jeg lytter til i dag.