Har jeg råd til at få et barn?

Baby

Drømmer du om at stifte familie, men ved du ikke rigtigt, om du har råd til et barn? Så er denne artikel noget for dig. Her gennemgår vi nemlig nogle af de forskellige typer af omkostninger, der følger med et barn.

 

Hvor meget koster et barn i gennemsnit?

Afhængig af dit forbrug vil et barn for de fleste koste mellem 700.000 og 1.000.000 kroner. Det gælder fra barnet er 1 år og frem til det er 18 år. Det er rigtig meget, og det er noget, som man skal være økonomisk klædt på til, hvis man vil give barnet en god opvækst, hvor der kommer mad på bordet, er råd til nyt vintertøj, julegaver og så videre.

 

Nye løbende omkostninger

Når du stifter familie, skal du forvente, at der en del flere løbende omkostninger til. De løbende omkostninger kan være svære at fastsætte 100% inden og er variable. De største løbende omkostninger vil være mad, bleer, legetøj, tøj og så videre. I takt med at barnet bliver ældre, kommer der også flere løbende omkostninger. Barnet spiser mere og tøjet bliver også dyrere. Ligeledes skal der for de fleste familier også bruges penge på fritidsaktiviteter som fodbold, håndbold eller e-sport. For at kunne være klædt godt på til de løbende omkostninger, bør du lægge et fast beløb hver side til de løbende omkostninger. En god idé er at oprette en konto. Bruges der mindre i nogle måneder, kan du spare op til barnet bliver ældre, hvor udgifterne bliver højere.

 

De faste omkostninger

De omkostninger er dem du kan fastsætte 100% hver eneste måned. Det kan være udgifter til børnepasning, dagpleje, vand, strøm, varme, forsikringer og børneopsparingen. De faste udgifter kender du på forhånd, og derfor vil det også være nemt for dig at fastsætte et beløb, som du skal lægge til side hver måned. For de fleste vil det være passende at lægge mellem 2.000 og 3.000 kroner til side hver måned.

 

Engangsomkostninger

Engangsomkostninger er ofte store udgifter. For eksempel barnedåb, konfirmation, barnevogn, babymøbler og så videre. Inden barnet kommer til verden, vil der være en masse engangsomkostninger. Kan du ikke få så meget udstyr af familie, venner og bekendte skal du forvente, at prisen løber op mellem 20.000 og 30.000 kroner. Kan du ikke finde de penge i dit budget, kan du også kigge efter brugt udstyr. Her kan være rigtig mange penge at spare.

Når barnet bliver ældre, kommer der også en større engangsudgift i form af konfirmationen eller nonfirmationen. Det kan være en fordel at lave en konto, hvor du indsætter penge hver måned. Så står du ikke med 0 kroner, når barnet skal konfirmeres.

 

Har du svært ved at se hvor pengene skal komme fra?

Har du svært ved at overskue de mange engangsudgifter, der er ved at få et barn? Det findes der heldigvis en løsning på. En af de løsninger er at tage et SMS lån. Et SMS lån er et mindre forbrugslån, som du let og hurtigt kan optage på internettet. Du udfylder en låneansøgning online hos kviklanet.dk, hvor efter du vil blive afvist eller godkendt. Bliver du godkendt modtager du en låneaftale på mail. Der findes mange udbydere af SMS lån, og derfor er det da også vigtigt, at du altid kigger på flere SMS lån og aldrig vælger det første og det bedste. Vælger du at underskrive låneaftalen, kan du se frem til at have pengene på din konto inden for få hverdage. Den hurtige udbetaling er nemlig en af de helt store fordele ved SMS lånet.