3 tips til dig som skal backpacke

Vandretur

Står du og skal ud på dit livs rejse, så er det meget vigtigt at have det rigtige grej og den rigtige oppakning til at gøre din rejse helt perfekt. Artiklen giver dig 3 gode tips til, hvad du skal være opmærksom på og anskaffe dig.

 

  1. Vælg den rigtige vandrerygsæk

Det første tip handler om, at du skal vælge den rigtige vandrerygsæk. Når du skal backpacke, skal du ofte selv transportere en stor del af alt dit grej, og til dette skal du bruge en vandrerygsæk. Det er vigtigt, at du overvejer, hvor meget du skal have plads til i rygsækken, så du først og fremmest kan vælge den rigtige størrelse. Du kan med fordel afprøve din vandrerygsæk med redskaber og udstyr i, inden du køber den. Herefter er det vigtigt, at du spænder alle seler og remme, som skal være med til at give komforten. Du skal være opmærksom på, at det skal være dine hofter, der bærer det meste af vægten, da du skal spare din ryg mest muligt. Vær sikker på at din rygsæk først og fremmest giver dig den bedste komfort, inden du vælger designet.

 

  1. Køb grej til formålet

Du ved ofte, hvad du skal, inden du tager afsted på din rejse, og derfor kan du også lave en indkøbsplan over, hvad du skal bruge. Skal du ud og vandre, hvor der bliver serveret mad og fornødenheder undervejs, er det typisk nødvendigt, at du bare pakker dit tøj, din sovepose og dit telt. Skal du derimod på en vandretur, hvor du primært selv skal skaffe din mad og sørge for din overlevelse, så skal du være mere opmærksom på at få anskaffet en god kniv, et madlavningssæt og måske et styk grej, der kan tænde op i mange miljøer. Det er vigtigt, at du nøje udvælger det grej, du vil have med, så du undgår at bære på noget, der ikke er nødvendigt.

 

  1. Pak på den rigtige måde

Når du skal ud på din rejse, er det en god ide at pakke rygsækken helt rigtigt. Start med at lægge din sovepose i bunden, da den giver en god stabilitet og kan fungere stødafdæmpende, når du smider din taske ned efter en hård dag. Herefter skal du begynde at overveje vægten, på de ting du lægger i. Lige over soveposen kan du lægge noget, der ikke går så nemt i stykker og har en mellemvægt. Herefter er det en god ide at placere det tunge grej op langs en af siderne, imens du stiller det lette grej op langs den anden side, selvfølgelig helst noget der ikke så nemt går i stykker. Til sidst placerer du det følsomme og meget lette udstyr i toppen af rygsækken. Denne guide til at pakke din rygsæk gør det nemt for dig at pakke ud og pakke ned, og samtidig vil rygsækken være behagelig at have på under rejsen.