10 drikkevarer til sommerheden

Sommer drink

Det er endelig blevet varmt i Danmark – måske endda for varmt. Det kan være underligt at klage over varmen, når vi det meste af året og endda til tider hele året rundt klager over kulden og beder til Gud og hvem der nu end måtte lytte om varmere vejr. Der er heldigvis en kur, når nu vejret er så varmt som det er, og det er at drikke masser af væske, men det skal jo helst være en dejlig smagfuld væske, så vi har her samlet 10 af de bedste drikkevarer til sommerheden.

Den første er fra de tropiske lande, hvor palmer og sol er mere eller mindre konstante dele af hverdagen. Det er nemlig kokosvand, som mange lokale i de varme lande drikker direkte fra kokosnødden. Selv hvis du ikke har mulighed for at drikke den må sådan vis, er det stadig værd at prøve.

Lad os holde os til troperne lidt endnu og tilføje juice fra sukkerrør, der måske kan være svært at finde hvor du bor, men som ligesom alt andet altid kan findes online. Det er en noget anden smag end kokosvand, så prøv endelig begge dele.

Som den sidste tropiske drik har vi banan-smoothies, som selvfølgelig kan have mange ingredienser fra andre dele af verden. En smoothie uden banan er dog ikke en rigtig smoothie, så det er stadig en tropisk drik. Vi foreslår avocado og alverdens frugt som tilføjelser.

Den fjerde drikkevare på listen drikkes normalt varm, men en stærk kaffe fra en moccamaster med et par isterninger er bestemt også god i sommerheden. Iskaffe kan dog tage lidt tid og flere forsøg at vænne sig til.

Dernæst ser vi på juice, hvor vi har alt fra appelsin- og æblejuice til de mere eksotiske med alverdens bær og frugter. Multi juice og andre slags er værd at prøve, hvis du normalt kun drikker de normale.

Den sjette ting på listen er iste, som i den moderne tid nok skal blandes op med mælk og andre underlige ting, hvis man er til den slags.

Som nummer syv har vi vin. De fleste tænker nok hvidvin, når det er sommer, men en god rødvin er faktisk bedre i heden, selv hvis man blasfemisk tilføjer isterninger. Et godt eksempel på det er amarone.

Den næste drikkevare vi vil se på er lemonade, som typisk består af citronsaft, sukker og vand, men som bestemt kan tilpasses ens smagsløg med andre ingredienser.

Den niende ting på listen er saftevand, især hjemmelavet med solbær og selvfølgelig en god omgang sukker eller honning, der hjælper med at holde dig hydreret.

Sidst men bestemt ikke mindst har vi cola og alle de andre hyperprocesserede produkter med masser af sukker og e-numre, der har så lidt næring som muligt mens kalorierne stadig er høje som intet andet.