Så Nemt er Det at Lave en God Bilhandel

Biler

Jeg gik og ventede alt for længe på, at udskifte min gamle bil. Det var ikke fordi jeg havde nogen følelser for bilen: ja, der var nogle gode minder forbundet med den, men det er nu ikke nogen jeg er bange for at miste bare fordi jeg får en ny bil. Det var heller ikke fordi den gamle bil ikke irriterede mig: den var forfærdelig at køre i! Jeg havde virkelig presset den bil til det yderste over årene, og den kunne snart ikke mere. Alligevel blev jeg ved og ved med at køre i den!

Det var heller ikke budgettet der fejlede noget. Jeg havde godt med penge sparet op, og banken var også nem at tale med på det tidspunkt. Så hvis min bil var så ringe at køre i, og penge ikke var et problem, hvorfor købte jeg så ikke bare en ny bil med det samme?

Jo ser du, det gjorde jeg ikke, fordi jeg frygtede hele processen med at købe en ny bil. Det var efterhånden mange år siden jeg havde stået overfor den udfordring, og dengang var det virkelig en besværlig proces. Det var ikke muligt at lave pristjek af bil på internettet dengang: man var nødt til enten at stole på sælgeren (haha!) eller brugere flere timer på at køre(!) rundt og se hvad der var til salg hos de nærmeste bilforhandlere, og så ellers forsøge at presse prisen så meget som muligt.

Mit første bilkøb var en brugt bil, som var til salg alt for billigt. Jeg troede jeg havde scoret jackpot’en, og var uendeligt stolt af mig selv. Men der var ikke noget at være stolt af: jeg havde ikke fået bilen biligt, fordi jeg var bedre til at vurdere værdien end bilsælgeren, eller fordi jeg havde fået presset prisen ned. Nej, jeg købte den faktisk til den pris den var slået op til – og grunden til den var billig var, at den det rene skrot. Bilen holdt mig ikke engang 2 måneder, før jeg var nødt til at tage den på værksted, og fik besked på at det ville koste mere at reparere bilen end jeg havde givet for den.

Den næste bil købte jeg fra ny, men her fandt jeg ud af, at jeg var blevet godt og grundigt taget ved næsen. Havde jeg købt nøjagtigt den samme bil i nabo-byen, så havde jeg givet godt og vel 30% mindre for den. Det gjorde mig noget så sur, men der var jo ikke noget at gøre ved det.

De to negative oplevelser med at købe bil, var dog noget der konstant fulgte med mig i baghovedet, og det fik mig derfor til at udskyde det næste bilkøb så længe som muligt. Jeg havde ikke lyst til at blive snydt igen. Men til sidste tog jeg mig sammen, og jeg blev glædeligt overrasket: al den relevante information er jo på internettet i dag! Så jeg kunne lynhurtigt lave et pristjek af den bil jeg gerne ville have, og på den måde være sikker på, at jeg ikke betalte for meget for bilen.