Dyrk dine egne kartofler med læggekartofler fra havecenteret

De fleste haveejere elsker deres haver. Her slapper man af og soler sig. Man spiller badminton og crocket og hopper i trampolin. Man har måske et godt æbletræ og en ribsbusk, og en del er glade for stauder, så et blomsterbed har man måske også. Og så er der mange, der har dedikeret et stykke af haven til køkkenhave. Det er skønt at kunne spise jordbær, gulerødder og ærter af egen avl, og der er heller ikke noget så lækkert som friske, nyopgravede hjemmeavlede kartofler.

Hvis man skal have sit eget kartoffelstykke, så skal man have fat i nogle gode læggekartofler. Man kan sagtens forspire kartofler fra supermarkedet, men de kan være inficeret med bakterier, så det kan ikke anbefales. Gode læggekartofler fra havecenteret er klart at foretrække. Så er man også sikker på at få et godt resultat. For der er altså ikke noget så herligt som at grave aftensmaden op af jorden, lige inden man skal spise. Og så er det sundt, både at grave og spise sine egne kartofler.

Gode danske kartofler

Mange danskere har den opfattelse at kartoflen er noget af det mest danske, der findes. Men faktisk har kartoflen sin oprindelse i Sydamerika, hvor indianerne dyrkede den og spiste den i stor stil. De kaldte den for solfrugt, fordi det inderste af kartoflen har samme farve som solen. De allerførste amerikaskibe havde læggekartofler med hjem i lastrummet, og inden man fik set sig om, så var der kartoffelmarker over store dele af Europa. Det er en god historie, og så er den ovenikøbet sand. Kartoflen har taget turen over Atlanterhavet og fundet vej til vores spiseborde.

Køb læggekartofler online

Hvis man klikker sig ind hos plantorama.dk, så finder man nemt frem til sektionen for læggekartofler. Her finder man læggekartofler af flere forskellige sorter. Man kan læse om hver enkelt, inden man beslutter sig for, hvilke læggekartofler man vil dyrke i sit eget personlige kartoffelbed. Og når man alligevel er der, så kan man da lige så godt kigge sig lidt omkring, for der er mange spændende ting i denne webshop.