Vægmaling holder ikke evigt. Før eller siden bliver væggene triste i farverne og glansen fortager sig. Så er det tid til at give dem en forfriskende gang maling. Det er et projekt, men man kan sagtens gøre det selv. Naturligvis er det en god idé at planlægge først, så alt bliver gjort på bedste måde. Lidt systematik og grundighed er ingen skade til. Der skal vælges farver, maling og værktøj og væggene skal gøres klar.
Det er med vægmaling som med så meget andet her i livet: kvalitet kan altid betale sig. Og pris og kvalitet hænger uløseligt sammen. En vægmaling af god kvalitet koster mere end en vægmaling af tvivlsom kvalitet. Vælger du den gode kvalitet, så får du en bedre bindeevne, en længere holdbarhed og farveægthed – og du slipper ofte også for en masse ubehagelige kemikalier. Det kan, med andre ord, vældig godt svare sig at satse på kvalitet.
Gør plads til arbejdet
Før du hælder vægmaling op og dypper rullen, så skal væggene ryddes for søm og skruer og hvad der ellers hænger af billeder og plakater. Rummet skal tømmes for de fleste møbler. De resterende møbler stilles ind midt i rummet og dækket over, så de ikke bliver beskadiget af stænk. Derefter skal gulvet dækkes af. Det er også en god idé at vaske væggene ned inden malerarbejdet går i gang.
Når du bestiller vægmaling, så mål lige væggene op først. 3 liter maling rækker til cirka 20-24 kvadratmeter, 5 liter til 30-35 kvadratmeter, og køber du 10 liter, så har du vægmaling til 60-70 kvadratmeter vægge. Denne tommelfingerregel er god at have in mente. Hvis der skal males to gange, så husk at tage højde for det i din bestilling.
Så skal der males
Det går let at male hvis man maler med rulle. Husk altid at male lodret, det giver det bedste resultat. Slask ikke for meget maling på ad gangen, men docer, så du får et jævnt lag. Hold ikke pause midt i det hele. Tag en hel væg ad gangen. Du vil blive glad for resultatet. God arbejdslyst.