Skolestart? Få overblik over, hvad dit barn har brug for

Skolestart

Er din søn eller datter kommet i alderen, hvor han eller hun skal til at starte i skole, så er der nogle ting, som du kan gøre for at gøre oplevelsen endnu bedre. Det er en stor milepæl for både den voksne og barnet at skulle starte i skole, og det er noget, de fleste venter spændt på i meget lang tid. Og netop derfor skal det også gøres til en fantastisk oplevelse som overhovedet muligt! I det følgende kan du orientere dig om nogle forskellige ting, som kan være med til at optimere dit barns første skoledag og skolestart, og dermed skabe et godt fundament for en god og lærerig skolegang på sigt.

Skab et fundament for en god skolestart

Dit barn har sikkert glædet sig længe til sin første skoledag, og du kan gøre dit for at sikre, at dagen bliver endnu bedre. Sørg for at, at din søn eller datter har en flot og praktisk skoletaske, som både kan indeholde alt det, han eller hun får brug for i løbet af dagen, men som samtidig er flot og lige i dit barns smag. I kan for eksempel tage ud og købe den sammen, men overskrider de budgettet, findes der også et rigtig stort udvalg på diverse hjemmesider og apps med brugte ting. Sørg også for at finde et super skønt penalhus, eventuelt et matchende et, og gerne et, der kan rumme en masse forskellige blyanter, tuscher, viskelædere, linealer, mm.

Og når du har skoletasken og penalhuset i hus, kan du passende finde en flot og plastikfri drikkedunk, der kan være i tasken. Det er vigtigt, at dit barn har vand inden for rækkevidde hele dagen, så derfor er det en god idé at gøre det til en vane altid at have en fyldt drikkedunk med fra start hver morgen.

Hvordan kommer dit barn til og fra skole? Bor i forholdsvis tæt på, kunne du overveje, om din søn eller datter skal have en fin ny cykel i anledning af, at han eller hun er kommet i skolealderen. Markér denne store begivenhed med en flot og fin cykel til det store skolebarn.
Derhjemme kunne i også indrette børneværelset efter den nye hverdag, som dit barn skal til at have. Skab gode betingelser for lektierne derhjemme, så dit barn får gode vaner og oplevelser med lektielivet.

Og nu vi er ved lektierne, kan du også hjælpe dit barn godt på vej på denne front. Du kan selvfølgelig sætte dig ned og hjælpe med lektierne dagligt, men du kan også gennem plakater til børneværelset, nærmere bestemt læringsplakater, sørge for, at dit barn indirekte dagligt får en god dosis viden og udfordring gennem flotte og sjove børneplakater. Der findes mange sjove varianter, alt afhængig af dit barns alder, så du kan hele tiden skifte ud og supplere efter behovet derhjemme. Skal dit barn for eksempel til at lære alfabetet, lære at tælle til 10, eller måske lære sine første ord, kan børneplakater helt sikkert være en ideel måde at nå dette mål på.