Køb vin af en drue med flere navne i jysk webshop

Hvis man ved bare en lille smule om vin, så ved man sikkert også at der findes flere forskellige druesorter, og at disse druesorter har en afgørende rolle at spille i forhold til vinens smag, duft og farve. En vindrue er altså ikke bare en vindrue, men altid noget helt særligt. Når man finder ud af denne sammenhæng, så åbner ens øjne, næse og smagsløg sig for den verden af nuancer og forskelle, der ligger og venter på en i vinenes verden. Og det er jo fantastisk.

Det er først for nyligt at man, med DNA-test, har fundet ud af at drue primitivo er identisk med Zinfandel. Der er tale om en og samme drue, som har fået to forskellige navne. Mange kender primitivo som en fantastisk vin til mad. Der er en kraft og frugtighed i denne drue, som gør den velegnet til rigtigt mange retter. Især det italienske køkken passer godt ind med disse vine. Og druen dyrkes mange steder i Italien, også under navnet Zinfandel. Det kan godt virke lidt indviklet.

Stamfaderen er kroat

Fantisk er der navn på primitivos forfader, som gik under navnet Crljenak Kastelanski, også kendt som Tribidrag og kommer fra Kroatien, hvis du skulle være interesseret i at vide det. Man har forsket meget i denne drue, fordi man var så interesseret i at finde ud af om den var i slægt med Zinfandel. Det er den altså, kan man nu fast slå. Generelt kan man sige at Primitivo er navnet i Europa, mens Zinfandel er navnet i USA. Så længe det varer i hvert fald.

Køb primitivo online

Kig ind hossupervin.dk, hvor du kan finde mange skønne flasker med vine af primitivo og Zinfandel. Det er glimrende vin til især de italienske tomatbaserede retter, med faktisk også til julemaden. Så går du og skal købe ind til julebordet, så kig efter primitivo, i Jyllands største vinbutik, som altså også er en webshop. Du vil halt sikkert finde en, der passer til dit gode julebord. Om det er flæskesteg eller and, så er primitive en god ledsager.